O nama

Eurodijagnostika Niš je savremena poliklinikadijagnostički centar za dijagnostiku magnetnom rezonancom otvorenog tipa, CT snimanje, neurologiju, internističke preglede. Najsavremenija oprema omogućava preciznu i brzu dijagnostiku te lako dolazimo do otkrivanja zdravstvenih problema. Zahvaljujući razvoju savremene tehnologije i pojavom magnetne rezonance utvrdjujemo postojanje abnormalnosti tkiva kao što su tumori, infekcije, bolesti krvnih sudova i dr. Eurodijagnostika Niš pruža preglede magnetnom rezonancom kompletnog kičmenog stuba (cervikalni, torakalni, lumbosakralni), endokranijuma, krvnih sudova vrata, angiografiju krvnih sudova mozga, zatim magnetnu rezonancu abdomena, karlice, zglobova.
Šta je magnetna rezonanca?
Magnetna rezonanca je neinvazivna tehnika pregleda savremenim aparatima otvorenog tipa uz koje su nelagnodnost, a eventualni osećaj klaustrofobije smanjeni na minimum. Magnetna rezonanca (MR) predstavlja magnetno polje i funkcioniše zahvaljujući radio talasima usmerenim na konkretnu regiju tela. Pregled se vrši u ležećem položaju, potpuno je bezbolan i ne oduzima mnogo vremena.
Šta je magnetna rezonanca sa kontrastom?
Magnetna rezonanca, u nekim slučajevima, po mišljenju radiologa, zahteva i intravensku aplikaciju paramegnog kontrastnog sredstva. Ova procedura se vrši radi jasnijeg i preciznijeg definisanja određenih detalja dela tela koje se snima i to samo po savetu lekara radiologa.
Šta je potrebno da znam pre pregleda magnetnom rezonancom?
  • Pre pregleda potrebno je da obavestite lekara ukoliko ste trudni ili imate hroničnih problema sa bilo kojim organom.
  • Radi uspešne analize potrebno je skloniti kompletan nakit i ukrase za kosu koje nosite.
  • Kako biste dobili jasnu sliku pregleda vaš lekar će vas zamoliti da u toku pregleda budete mirni.
  • U prostoriji gde vršite pregled boravite sami, a zdravstveni radnik vas posmatra i nadgleda iz druge prostorije.
  • Pre pregleda magnetnom rezonancom u Eurodijagnostika Niš nije potrebna dodatna priprema i pacijent može da jede, pije i uzima terapiju.
  • Pacijenti sa većom telesnom masom je potrebno da konsultuju lekara da li je MR pregled adekvatan za njih na MR aparatu Eurodijagnostike Niš.
  • Pacijent je dužan da svoju medicinsku dokumentaciju nosi sa sobom na pregled.
Pozovite nas pre dolaska kako bi se pripremili za pregled: 062/280-505
Magnetna rezonanca glave, magnetna rezonanca kičmenog stuba, magnetna rezonanca krvnih sudova, magnetna rezonanca mekih tkiva, kao i magnetna rezonanca abdomena su kako je pomenuto brze, efikasne, ali i pristupačne analize, a tim Eurodijagnostike Niš nastoji da cenovnik i pregledi budu svima dostupni i propraćeni specijalnim ponudama i akcijama. Posebna pogodnost je mogućnost plaćanja na rate gotovinom, čekovima građana, kao i kombinacija plaćanja gotovinom i čekovima građana, preko računa (virmanski), posredstvom Ugovora sa osiguravajućom ustanovom.
Kontaktirajte nas za konsultacije, dodatna pitanja i zakazivanje termina, a pregled magnetnom rezonancom vas očekuje u blizini Kliničkog centra, pored medicinskog fakulteta, gde vas očekuje stručni kadar zahvaljujući kome se Eurodijagnostika Niš, od strane svojih dosadašnjih zadovoljnih pacijenata, nalazi u samom vrhu radioloških dijagnostičkih ordinacija u Nišu i okolini.
Direktor i radiolog u dijagnostičkom centru Eurodijagnostika Niš je Dr med Jelena Nedeljković.
U dijagnostičkom centru Eurodijagnostika Niš i Eurodijagnostika Beograd pacijenti mogu dobiti i konsultacije lekara specijaliste Dr Zlatko Širić, radiolog.
U centru Eurodijagnostika Niš, postoji mogućnost korišćenja teleradiologije i konsultacije od strane stručnog tima radiologa iz Beograda: Prof Dr Gradimir Dragutinović, neuroradiolog, Dr Dinka Boronka radiolog  i Dr Biljana Kostić radiolog.
Pored radiologije kako je napomenuto u našoj poliklinici možete obaviti pregled kod neurologaNeurologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem i lečenjem poremećaja nervnog sistema. Nervni sistem je složen, sofisticiran sistem koji reguliše i koordinira aktivnosti tela. Ima dva glavna odeljenja: centralni nervni sistem: mozak i kičmenu moždinu. Zašto je neurologija važna? Učenjem o nervnom sistemu možemo bolje razumeti kako ili um i telo funkcionišu. Svakog dana dolazimo do novih otkrića o nervnom sistemu i kako on utiče na naše živote.
Internistički pregledi su takođe od izuzetne važnosti kada vam je neophodan izvestan specijalistički pregled. Internista je od važnosti kada je potrebno utvrditi anamnezu i upoznati se detaljno sa simptomima pacijenta kako biste bili pravilno usmereni na dijagnostiku, a zatim i na terapijske procedure.
NAŠE USLUGE

Podelite