O nama

Eurodijagnostika Niš je savremeni dijagnostički centar za dijagnostiku magnetnom rezonancom otvorenog tipa. Najsavremenija oprema omogućava preciznu i brzu dijagnostiku te lako dolazimo do otkrivanja zdravstvenih problema. Zahvaljujući razvoju savremene tehnologije i pojavom magnetne rezonance utvrdjujemo postojanje abnormalnosti tkiva kao što su tumori, infekcije, bolesti krvnih sudova i dr. Eurodijagnostika Niš pruža preglede magnetnom rezonancom kompletnog kičmenog stuba (cervikalni, torakalni, lumbosakralni), endokranijuma, krvnih sudova vrata, angiografiju krvnih sudova mozga, zatim magnetnu rezonancu abdomena, karlice, zglobova, kao i konsultacije neurohirurga i neurologa.
Šta je magnetna rezonanca?
Magnetna rezonanca je neinvazivna tehnika pregleda savremenim aparatima otvorenog tipa uz koje su nelagnodnost, a eventualni osećaj klaustrofobije smanjeni na minimum. Magnetna rezonanca (MR) predstavlja magnetno polje i funkcioniše zahvaljujući radio talasima usmerenim na konkretnu regiju tela. Pregled se vrši u ležećem položaju, potpuno je bezbolan i ne oduzima mnogo vremena.
Šta je magnetna rezonanca sa kontrastom?
Magnetna rezonanca, u nekim slučajevima, po mišljenju radiologa, zahteva i intravensku aplikaciju paramegnog kontrastnog sredstva. Ova procedura se vrši radi jasnijeg i preciznijeg definisanja određenih detalja dela tela koje se snima i to samo po savetu lekara radiologa.
Šta je potrebno da znam pre pregleda magnetnom rezonancom?
  • Pre pregleda potrebno je da obavestite lekara ukoliko ste trudni ili imate hroničnih problema sa bilo kojim organom.
  • Radi uspešne analize potrebno je skloniti kompletan nakit i ukrase za kosu koje nosite.
  • Kako biste dobili jasnu sliku pregleda vaš lekar će vas zamoliti da u toku pregleda budete mirni.
  • U prostoriji gde vršite pregled boravite sami, a zdravstveni radnik vas posmatra i nadgleda iz druge prostorije.
  • Pre pregleda magnetnom rezonancom u Eurodijagnostika Niš nije potrebna dodatna priprema i pacijent može da jede, pije i uzima terapiju.
  • Pacijenti sa većom telesnom masom je potrebno da konsultuju lekara da li je MR pregled adekvatan za njih na MR aparatu Eurodijagnostike Niš.
  • Pacijent je dužan da svoju medicinsku dokumentaciju nosi sa sobom na pregled.
Pozovite nas pre dolaska kako bi se pripremili za pregled: 062/280-505
Magnetna rezonanca glave, magnetna rezonanca kičmenog stuba, magnetna rezonanca krvnih sudova, magnetna rezonanca mekih tkiva, kao i magnetna rezonanca abdomena su kako je pomenuto brze, efikasne, ali i pristupačne analize, a tim Eurodijagnostike Niš nastoji da cenovnik i pregledi budu svima dostupni i propraćeni specijalnim ponudama i akcijama. Posebna pogodnost je mogućnost plaćanja na rate gotovinom, čekovima građana, kao i kombinacija plaćanja gotovinom i čekovima građana, preko računa (virmanski), posredstvom Ugovora sa osiguravajućom ustanovom.
Kontaktirajte nas za konsultacije, dodatna pitanja i zakazivanje termina, a pregled magnetnom rezonancom vas očekuje u blizini Kliničkog centra, pored medicinskog fakulteta, gde vas očekuje stručni kadar zahvaljujući kome se Eurodijagnostika Niš, od strane svojih dosadašnjih zadovoljnih pacijenata, nalazi u samom vrhu radioloških dijagnostičkih ordinacija u Nišu i okolini.
Direktor i radiolog u dijagnostičkom centru Eurodijagnostika Niš je Dr med Jelena Nedeljković.
U dijagnostičkom centru Eurodijagnostika Niš i Eurodijagnostika Beograd pacijenti mogu dobiti i konsultacije lekara specijaliste Dr Zlatko Širić, radiolog.
U centru Eurodijagnostika Niš, postoji mogućnost korišćenja teleradiologije i konsultacije od strane stručnog tima radiologa iz Beograda: Prof Dr Gradimir Dragutinović, neuroradiolog, Dr Dinka Boronka radiolog  i Dr Biljana Kostić radiolog.
NAŠE USLUGE

Podelite